Trials Frontier - utracony zapis gry

PYTANIE:


Trials Frontier Logo
Co powinienem zrobić jeżeli utracę zapis postępu w grze Trials Frontier?

ODPOWIEDŹ:


Czym są zapisy w Cloud i w jaki sposób je przywrócić?

 

W momencie zalogowania do systemu Uplay, postęp w grze jest zapisywany w chmurze i może być odzyskany na tym samym urządzeniu lub innym, poprzez zalogowanie się do tego samego konta Ubisoft. Jest to jedyna droga stworzenia kopii zapasowej postępu.

Zwróć uwagę, że ten postęp jest przypisany do konkretnego konta za pomocą którego się logujesz. Upewnij się, że logujesz się za pomocą właściwego konta, na którym korzystałeś z gry poprzednio. Jeżeli rozpoznasz problem z dostępem do zapisów, możliwe jest, że posiadasz więcej niż jedno konto.

Jeżeli wybierzesz do logowania ikonę Facebook,  konto Ubisoft zostanie utworzone automatycznie, z uzupełnionymi danymi na podstawie profilu konta Facebook. Może być konieczne upewnienie się, że jesteś zalogowany do aplikacji Facebook za pomocą tego samego konta z którym byłeś zalogowany przy rejestracji podczas pierwszego użycia.

Jeżeli system napotka różnicę pomiędzy zapisem przechowywanym lokalnie, a tym dostępnym na serwerze Uplay, otrzymasz na ekranie możliwość synchronizacji z serwerem. Ta funkcjonalność zostanie wyświetlona w postaci dwóch opcji:

Kontynuuj korzystając z zapisu lokalnego - Ta opcja zsynchronizuje zapis lokalny z serwerem Uplay, nadpisując poprzedni wpis w chmurze.

Pobierz swój plik z serwera Uplay - Ta opcja nadpisze plik lokalny tym dostępnym na serwerze i będzie kontynuować jego synchronizację z serwisem Uplay.


Pamiętaj, że nadpisanie postępu jest nieodwracalne, tego procesu nie można cofnąć.

Jeśli objawy wskazują na utracenie postępu w grze, spróbuj dokonać synchronizacji z Uplay aby pobrać plik przechowywany na serwerze.

 
Jakie dodatkowe kroki mogę wykonać?

Spróbuj wylogować się z Uplay, zamknąć aplikację, zrestartować urządzenie i po uruchomieniu aplikacji ponownie, zalogować się do serwisu Uplay.

Jeżeli powyższa procedura nie rozwiąże problemu, wyloguj się z serwisu Uplay i przeinstaluj aplikację. Po przeinstalowaniu aplikacji konieczne jest ponowne ukończenie trzech poziomów samouczka, po czym będziesz mógł ponownie zalogować się i zsynchronizować zapisy. Po zalogowaniu, otrzymasz na ekranie możliwość przywrócenia ostatniego zapisu z serwera.

 

Skojarzone platformy

CZY POWYŻSZY ARTYKUŁ BYŁ POMOCNY?

Dziękujemy za opinię. Dziękujemy za opinię. Przykro nam że powyższy artykuł nie był pomocny.
Otwórz zgłoszenie z informacjami w jaki sposób możemy Ci pomóc.

POKREWNE FAQ

Na podane przez Ciebie kryteria nie są dostępne odpowiedzi dla Twojego regionu. Oto wyniki dla innych regionów.