Dubbele NAT

VRAAG:

Ik ervaar problemen met de verbinding in-game, maar ik heb al een aantal oplossingen geprobeerd (bijvoorbeeld Port Forwarding). Wat kan ik doen om mijn verbinding te verbeteren en om de problemen op te lossen?

ANTWOORD:

Online gaming vereist een soepele en snelle internetverbinding naar de gameservice of server. Als je spelplatform zich achter een Dubbele NAT (NAT = Network Address Translation) bevindt, zal je heel waarschijnlijk problemen ondervinden als je probeert online te spelen.

In een enkele NAT situatie, zitten alle apparaten achter een router met elk een privaat netwerk adres. Je router is je apparaat zijn toegang tot het internet. Op het internet heb je namelijk slechts één publiek IP adres.

User-added image
Dubbele NAT is de naam van een scenario waarin, simpel gezegd, de router niet direct verbonden is met het internet, maar verbonden is naar een andere router. Daardoor krijgt uw router geen openbaar IP-adres. Dit veroorzaakt problemen omdat uw router niet direct zichtbaar  is voor onze gaming diensten op het internet.
User-added image
Dubbele NAT wordt vaak gevonden in plaatsen zoals ziekenhuizen, studentenhuisvesting, scholen, hotels, de publieke sector en vrijwel alle locaties met geavanceerde netwerk installaties. Om erachter te komen als je  een Dubbele NAT situatie hebt, kun je het volgende proberen:

- Krijg toegang tot de instellingen van uw router (zoals beschreven in deze FAQ ) en zoek naar de WAN (Wide Area Network) status (met zichtbare adressen). Afhankelijk van het merk en model van uw router, kan dit iets anders worden genoemd. Raadpleeg de documentatie van je router als je problemen hebt met het lokaliseren van deze informatie. U kunt ook contact opnemen met de fabrikant van de router.
- Controleer het IP-adres dat daar getoond wordt en noteer het.
- Vervolgens gaat u naar een website die u toelaat om uw openbare IP-adres te controleren.
- Vergelijk uw openbare IP-adres met degene die je eerder opgeschreven hebt. Als ze verschillend zijn, bent u verbonden met een ander lokaal netwerk. Dit betekent dat u zich achter een dubbele NAT bevindt.

Als dit het geval is, kan je dit op lossen door de poorten te forwarden op de andere router, zoals beschreven in deze FAQ naar het IP address van de eerste router. Dit zal vrije communicatie toestaan tussen de twee routers om het publieke adres te bereiken. Dit zal echter alleen werken als je al de poorten hebt geforward op de eerste router naar je gaming platform in de eerdere troubleshooting. Als je dit nog niet hebt gedaan raden we je aan om te starten met deze stap.

Het is mogelijk dat de tweede router zich buiten je bereik bevindt, bijvoorbeeld aan de kant van uw internet service provider of netwerkbeheerder. In dit geval zal het nodig zijn om hen te contacteren voor hulp bij de configuratie. Als alternatief kunt u een verzoek indien om een openbaar IP-adres rechtstreeks te verkrijgen van uw ISP of netwerkbeheerder.