Bandbreedtegebruik

VRAAG:

Mijn internet verbinding is goed, maar ik ervaar nog steeds problemen met de verbinding in-game. Waarom en wat kan ik doen om dit op te lossen?

ANTWOORD:

Het kan moeilijk zijn om een vlotte verbinding te behouden als andere toepassingen of apparaten dezelfde internetverbinding gebruiken op hetzelfde moment. De reden is dat dit de bandbreedte die beschikbaar is voor u zal beïnvloeden en het vermogen om het verzenden en ontvangen van informatie zal beperken. Als je online speelt, zul je symptomen van verbindingsproblemen zien, zelfs al is je internet verbinding eigenlijk stabiel en sterk.

User-added image
Een (vereenvoudigd) voorbeeld van bandbreedtegebruik.

Een manier om ervoor te zorgen dat je voldoende bandbreedte hebt om online te spelen is om een hogere prioriteit toe te kennen aan uw platform in het netwerk of een lagere prioriteit toe te kennen aan anderen. U kunt dit doen in Quality of Service instellingen van de router. Via deze instelling kunt u de download en upload snelheid controleren voor specifieke apparaten in uw netwerk door het toewijzen van een lagere of hogere prioriteit. Op deze manier zal er meer bandbreedte toegekend worden voor het apparaat of de taak die op dat moment het belangrijkste is.

Bovendien hebben sommige routers een instelling genaamd Bandbreedte Limiteerder. (Het kan anders genoemd zijn in uw router.) Hiermee kunt u een maximum op de bandbreedte instellen voor specifieke apparaten.

User-added image
Een hogere prioriteit  geven aan het gaming-platform kan uw spel in staat stellen meer van de beschikbare bandbreedte te laten gebruiken.

Wees ervan bewust dat prioriteitsinstellingen sommige lage prioriteit apparaten uit het internet kunnen snijden. Als u hulp nodig hebt om de juiste instellingen te kiezen of u ervaart problemen in het instellen van de router, neem dan contact op met de fabrikant van de router.