Applicaties starten met administratorrechten

VRAAG:

Hoe kan ik programma's met administrator rechten starten?

ANTWOORD:

Soms is het nodig om een programma administrator rechten te verlenen om goed te functioneren. Administrator rechten waarborgen dat de toepassing volledige rechten heeft op alles wat hij nodig heeft om optimaal te werken.

Omdat dit kan riskant zijn, verwijdert het Windows-besturingssysteem standaard deze privileges. Als u problemen ervaart met een aantal betrouwbare applicaties, kunt u handmatig deze administrator rechten verlenen om het probleem op te lossen.

Dit is hoe je dat doet:

- Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad icoon van de applicatie (of het uitvoerbare bestand in de installatiemap) en selecteer Eigenschappen.
- Selecteer het tabblad Compatibiliteit.
- Klik op Instellingen wijzigen voor alle gebruikers.
- Onder Privilege Level, vink Dit programma uitvoeren als administrator aan.
- Klik op Toepassen.

User-added image

Als u enkel tijdelijk het programma deze rechten wil geven, Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad icoon van de applicatie (of het uitvoerbare bestand in de installatiemap) en kies Als administrator uitvoeren in het menu van de toepassing.