Het instellen van een statisch IP adres voor de PC

VRAAG:

Ik wil een statisch IP-adres instellen voor mijn PC. Hoe werkt dit?

ANTWOORD:

Het lokale IP van je computer kan ingesteld worden op twee manieren: Het kan statisch of dynamisch zijn.

Een dynamisch IP adres verandert elke keer je de PC of router herstart. Als je instelling hebt die afhankelijk zijn van het feit dat dit IP adres niet verandert (bv port forwarding), zullen deze niet langer werken, want het IP adres is veranderd.

Een statisch IP verandert niet. Daarom wordt het vaak aangeraden om een statisch IP adres in te stellen bij probleemoplossende stappen met betrekking tot connectiviteit.

Een lokaal statisch IP instellen is gemakkelijk en kan gedaan worden via Windows. Houd er rekening mee dat je enkel je lokaal IP hoeft te veranderen. Je publiek IP moet je niet veranderen.

Een statisch IP instellen.

Start met het openen van het Controle Paneel. Navigeer daar naar Netwerk > Netwerkcentrum

User-added image

Next, find Change Adapter Settings on the left and click on it.

User-added image

Rechterklik op de actieve verbinding en selecteer Status.

User-added image

Een nieuwe venster zal openen. Klik op Details.

User-added image

Hier zullen de details van je netwerkverbinding worden weergegeven. Noteer de details of neem een schermopname van dit venster, omdat je deze details later zult nodig hebben.

User-added image

Sluit het venster en rechterklik terug op de actieve verbinding. Selecteer deze keer Eigenschappen. Uit de opties die u hier krijgt, selecteer Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) en klik op de knop Eigenschappen.

User-added image

Selecter Gebruik het volgende IP adres  en vul het IP adres in die u eerder hebt genoteerd. U hoeft niets in te vullen bij Alternatieve DNS server. In de meeste gevallen zal enkel de favoriete DNS server worden gebruikt.

User-added image

Vervolgens, selecteer Valideren bij sluiten en klik OK.

Als een laatste stap, herstart de computer. Dit zal de veranderingen finaliseren. U zou nu een statisch IP adres hebben.

Als u deze instelling wil terugdraaien, kunt u op elk moment gewoon klikken op Verkrijg automatisch een IP adres uit het bovenstaande venster en herstart je computer.

Voor meer informatie, bekijk deze Microsoft FAQ. Als u problemen hebt met het instellen van een statisch IP adres, raden wij aan dat u contact met Microsoft opneemt.