Instellen van de DMZ voor PS4

VRAAG:

Ik ervaar problemen met de verbinding tijdens het online spelen op PlayStation. Hoe plaats ik mijn PS4 in de DMZ om deze connectiviteitsproblemen op te lossen?

ANTWOORD:

Als u problemen ervaart met uw connectiviteit terwijl u speel, raden wij aan om eerst andere stappen  te proberen zoals het resetten van je netwerk hardware of forwarding van poorten. Als deze stappen niet werken, kunt u proberen uw console in de DMZ (Demilitarised Zone) van uw router te plaatsen.

Let op: U moet er zicht van bewust zijn dat de DMZ komt met veiligheidslimitaties. Hoewel het meestal veilig is om uw console in de DMZ  te plaatsen, moet u er zich van bewust zijn dat deze niet zal beschermt worden door de beveiliging van uw Router in de  DMZ. Als u bezorgdheden hebt over de beveiliging van uw netwerk, raden wij aan om deze oplossing niet uit te voeren. Voor deze redenen raden wij ten strengste aan de DMZ niet te gebruiken voor de PC!

Houd er rekening mee dat het mogelijk is dat u een statisch IP adres zal moeten instellen  voor uw PS4 om er voor te zorgen dat uw DMZ instellingen blijven werken.

Hulp bij het configureren van de DMZ zijn specifiek per model en merk van de router en kan meestal gevonden worden in de handleiding van de router. U kan ook contact op nemen met uw Internet Service Provider voor assistentie met dit proces. Dit artikel zal enkel het algemene proces van de DMZ samenvatten

Hoe uw PS4 in de DMZ te plaatsen

Om de console in de DMZ te plaatsen heb je de IP adres van uw console nodig. Dus uw eerste stap is het navigeren naar de verbindingsstatus van uw PS4. U kunt dit vinden via volgende weg:

- Navigeer naar Instellingen User-added image.
- Kies hier Netwerk > Bekijk verbindingsstatus.
- Een pagina opent dat u informatie toont met betrekking tot uw PS4's netwerk setup. Schrijf uw IP Adres en Default Gateway neer.

User-added image

Vervolgens, log in in je router. Om dit te doen, open een internet browser naar uw keuze (bijvoorbeeld Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer of andere) en typ je Gateway adres in in de URL zoekbalk. Klik Enter. Het kan een tijdje duren maar uiteindelijk komt u op een login pagina van uw router terecht.

Deze login pagina zal een gebruikersnaam en wachtwoord vereisen. Als u een eigen gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingesteld voor uw router, gebruik dan deze informatie om in te loggen in uw router. Als u geen eigen gebruikersnaam of wachtwoord hebt ingesteld, zullen de fabrieksinstellingen vast actief zijn. Bekijk uw router of de handleiding voor de standaard gebruikersnaam en wachtwoord.

Voor sommige routers is een gebruikersnaam en wachtwoord niet vereist om in te loggen. Gewoon op Enter klikken met de velden leeg, kan u toegang geven tot uw router.

Na een succesvolle aanmelding op uw router, zal u uw DMZ kunnen instellen.

U zal zien dat u kunt navigeren tussen verschillende tabs of pagina's binnen de interface van uw router. Vindt de pagina of tab genaamd DMZ. Eens u op de juiste pagina bent, vult de console's IP Adres in.

Sla de verandering die u op de pagina hebt gemaakt, op en sluit uw browser. Test het spel om te kijken of het probleem blijft aanhouden..

Als de problemen blijven aanhouden, neem dan zeker contact met ons op.