NAT Gerelateerde Problemen

VRAAG:

Mijn spel geeft aan dat ik een gesloten, strikt, of  een gematigd NAT type heb. Hoe krijg ik een Open NAT type?

ANTWOORD:

Het hebben van een gesloten, strikt of gematigd NAT type kan er voor zorgen dat u niet volledig gebruik kunt maken van alle functies in een online multiplayer spel.

NAT staat voor Network Address Translation. Het is, kort uitgelegd, een methode om internetverkeer naar het juist apparaat, computer, console, tablet etc. in uw lokale netwerk te sturen.
Of dit internetverkeer nou van een website, spelserver, of een P2P netwerk afkomstig is, maakt géén verschil. Omdat deze methode rekening houdt met ontvangende apparaat, en de herkomst van het internetverkeer, is het goed mogelijk dat u een open NAT type hebt voor een bepaald spel, maar een gesloten type voor andere spellen.

Het apparaat dat verantwoordelijk is voor NAT binnen een lokaal netwerk is de router. Hoewel andere factoren op negatieve wijze uw NAT kunnen beïnvloeden, zou de eerste stap om NAT problemen op te lossen, het controleren van uw router-instellingen moeten zijn.

Dit laatste kan goed nieuws zijn, of niet:​
- Sommige routers zijn makkelijker in te stellen, dan andere.
- Als u een gedeelde internetverbinding gebruikt in een gemeenschappelijk gebouw, militaire basis, ziekenhuis, etc. heeft u wellicht géén toegang tot de router.
- Sommige Internetproviders geven u ogenschijnlijk een eigen router, maar plaatsen u vervolgens achter een tweede router waar u géén toegang toe heeft. (Uw router is dan niet direct verbonden met het internet, maar met een tweede 'lokaal' netwerk. Deze situatie wordt 'Dubbel NAT' genoemd.

Wij hebben voor de meeste Ubisoft spellen probleemoplossende stappen voor verbindingsproblemen samengesteld. Om deze te vinden klikt u op de 'Hoe kunnen wij helpen' zoekbalk bovenaan dit artikel. Selecteer hier uw spel, en platform, en type vervolgens 'connectiviteit' of 'verbinding'. Een artikel voor uw spel zal naar voren komen, met de benodigde probleemoplossende stappen op uw NAT te openen, en andere verbindingsgerelateerde problemen.