Overschakelen naar de toegewijde GPU van de computer

VRAAG:

Mijn spel werkt niet goed, hoewel mijn computer is uitgerust met een goede grafische kaart. Wat kan ik doen?

ANTWOORD:

Als uw spel niet zo goed werkt als u verwacht had met uw AMD- of Nvidia-mobiele grafische kaart, kan het zijn dat het spel met de verkeerde GPU draait.

De meeste mobiele computers hebben meer dan één GPU: een geïntegreerde en een toegewijde. De geïntegreerde grafische chipset is ingebouwd in de processor en zorgt ervoor dat uw computer zelfs een display zonder GPU kan gebruiken. Echter, meer veeleisende taken zoals games vereisen een sterkere GPU, die in de meeste gevallen de toegewijde is.

De energiebesparende opties die de meeste computers hebben, schakelen tussen de GPU's - de computer zal de geïntegreerde grafische chipset gebruiken voor makkelijkere taken om energie te besparen en overschakelen naar de krachtige toegewijde GPU wanneer dat nodig is.

Als uw spel draait met de geïntegreerde GPU in plaats van de toegewijde, dan zal u slechtere prestaties ervaren of problemen ervaren bij het starten van het spel. De oplossing is om het spel over te zetten naar de toegewijde GPU. In deze FAQ zullen we uitleggen hoe u dit doet voor Nvidia en AMD videokaarten.

Het vinden of uw computer meer dan één GPU heeft
Als u niet zeker weet of uw computer een of meer GPU's heeft, kunt u dit gemakkelijk controleren door Apparaatbeheer  (Windows 7Windows 10)  te openen en naar Adapters/Beeldschermen te navigeren. Uw GPU of GPU's worden hier getoond.

Overschakelen naar de speciale Nvidia GPU
- Open het Nvidia Controle Paneel eerst. Een manier om dit te doen is met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad te klikken en het Nvidia Controle Paneel in het menu te selecteren.
- Navigeer naar 3D-instellingen> 3D-instellingen beheren.
- Open het tabblad Programma-instellingen en kies het spel in het vervolgkeuzemenu.
- Selecteer vervolgens de gewenste grafische processor voor dit programma vanuit de tweede vervolgkeuzelijst. Uw Nvidia GPU zou nu getoond worden als High Performance Nvidia processor.

Als laatste, sla je wijzigingen op. Je spel zou nu moeten draaien met de speciale Nvidia GPU.

Overschakelen naar de speciale AMD GPU
- Open eerst Radeon Settings. U kunt dit doen door op een leeg gedeelte op uw bureaublad te klikken en dan voor Radeon Settings.
- Navigeer naar Preferences > Additional Settings > Power > Switchable Graphics Application Settings.
- Selecteer het spel uit de lijst met applicaties. Als het niet in de lijst staat, klik dan op de knop Applicatie toevoegen en selecteer het * .exe-bestand van het spel uit de installatie directory van het spel. Dit voegt het spel toe aan de lijst en u kunt het later selecteren.
- In de kolom Grafische Instellingen, wijs het high-performance powerprofiel toe  aan het spel.

Als laatste, sla je wijzigingen op. Je spel zou nu moeten draaien met de speciale AMD GPU.

Mocht u nog problemen ondervinden nadat u bent gewisseld naar de speciale GPU, neem dan gerust contact met ons op! Houd er rekening mee dat voor technische zaken zoals deze, het toevoegen van een Dxdiag en Msinfo  aan uw zaak, onze medewerkers helpt bij het zoeken naar een oplossing.