Betrouwbaarheid van de WiFi verbinding

VRAAG:

Ik ervaar problemen met de verbinding in het spel wanneer ik via WiFi verbonden ben met het internet. Wat kan ik doen om mijn verbinding te verbeteren en om de problemen op te lossen?

ANTWOORD:

Er zijn een aantal factoren die de kwaliteit van uw verbinding kan beïnvloeden wanneer u gebruik maakt van WiFi. Als u vindt dat uw verbinding niet krachtig genoeg is om een ​​gaming sessie staande te houden, controleer dan de volgende factoren:

Dekking
Uw WiFi-signaal kan alleen tot een bepaald bereik gaan. Hoe verder je weg bent van uw router, hoe zwakker het signaal zal zijn. Zorg ervoor dat u zich binnen het zendgebied van de router bent en probeer zo dicht mogelijk bij de router te zijn. probeer ervoor te zorgen dat er geen obstakels zijn tussen u en de router. Als het signaal moet reizen rond hoeken of door muren, zult u een daling van de prestaties zien. U kunt ook experimenteren met de oriëntatie van de WiFi-antenne van uw router, als die er is.

Storing
Andere WiFi-signalen, telefoons, draadloze apparaten, airconditioning, een magnetron, een elektrische installaties evenals fysieke obstakels, zoals muren kunnen zorgen voor problemen met uw WiFi-signaal en invloed hebben op de snelheid. Dit kan een probleem worden, vooral als je leeft in een dichtbevolkt gebied of vele andere WiFi-apparaten in huis hebt. U kunt testen als er iets in uw eigen huis uw WiFi-signaal beinvloed door het uitschakelen van andere apparaten.

WiFi-standaarden
WiFi-standaarden beschrijven de technologie die uw router ondersteunt. De router ondersteunt waarschijnlijk ofwel de N-standaard of de AC-standaard. De N-standaard is er al een tijdje, de AC-standaard is de nieuwste en snellere. De standaard van uw router kan invloed hebben op de snelheid van de verbinding, het bereik van uw WiFi-signaal en de latentie van de verbinding. Je kunt erachter komen welke standaard wordt ondersteund door uw router in de documentatie van uw router. Als alternatief kunt u de routerfabrikant contacteren voor informatie over de ondersteunde standaard.

Als u een van de hierboven genoemde factoren niet kan elimineren, of als u nog steeds problemen hebt, raden wij u aan om een kabelverbinding met uw router te gebruiken.