Dxdiag en Msinfo aanmaken

VRAAG:

Hoe kan ik mijn systeembestanden indienen met een support ticket als ik een probleem met een PC-versie van een spel heb?

ANTWOORD:

Om dit te doen, moet u een Dxdiag aanmaken en dan een MSinfo aanmaken, en voeg deze dan toe aan uw support ticket.

Dxdiag aanmaken

Om een DxDiag bestand aan te maken volg dan de onderstaande stappen:

- Druk tegelijk op de Windows-toets en druk op 'R'
- Op het scherm ziet u een nu een venster met de naam 'Uitvoeren'. Typ in dit venster 'dxdiag', zoals hieronder te zien:

Right click on the image to save it to your computer.

- Na het indrukken van de OK-knop, krijgt u een nieuw venster genaamd 'DirectX Diagnostic Tool' te zien.
- Klik in het venster op de knop Opslaan en sla het op het bureaublad op, zoals hieronder te zien

Right click on the image to save it to your computer.

Msinfo aanmaken

Om een MSinfo rapport aan te maken, volg dan de onderstaande stappen:

- Druk tegelijk op de Windows-toets en druk op 'R'
- Op het scherm ziet u een nu een venster met de naam 'Uitvoeren'. Typ in dit venster 'msinfo32', zoals hieronder te zien:
Right click on the image to save it to your computer.

- Na het indrukken van de OK-knop (of Enter op uw toetsenbord) krijgt u een nieuw venster genaamd Systeem Informatie te zien.
- Om het rapport op te slaan moet je klikken op Bestand, en vervolgens uit het menu moet je exporteren kiezen.
- Kies In het nieuwe venster waar u het bestand wilt opslaan en zorg ervoor dat het wordt opgeslagen als een tekstbestand (.txt).

Right click on the image to save it to your computer.
Sequentie versneld voor demonstratieredenen.

Bestanden toevoegen aan uw ticket

Zodra u de bestanden hebt aangemaakt, dan kunt u deze koppelen aan uw bericht. Om dit te doen, gebruik dan de knop '+ Bestanden toevoegen', zoals hieronder te zien: