Het instellen van een statisch IP adres voor de PS4

VRAAG:

Ik wil een statisch IP-adres instellen voor mijn Playstation4. Hoe werkt dit?

ANTWOORD:

Het lokale IP van je computer kan ingesteld worden op twee manieren: Het kan statisch of dynamisch zijn.

Een dynamisch IP adres verandert elke keer je de PC of router herstart. Als je instelling hebt die afhankelijk zijn van het feit dat dit IP adres niet verandert (bv port forwarding), zullen deze niet langer werken, want het IP adres is veranderd.

Een statisch IP verandert niet. Daarom wordt het vaak aangeraden om een statisch IP adres in te stellen bij probleemoplossende stappen met betrekking tot connectiviteit.

Een lokaal statisch IP instellen is gemakkelijk en kan gedaan worden via Windows. Houd er rekening mee dat je enkel je lokaal IP hoeft te veranderen. Je publiek IP moet je niet veranderen.

Een statisch IP instellen.

Voor u een kan starten met het instellen van een statisch IP, zal je meer informatie nodig hebben over de huidige setup van uw consolenetwerk. Zo kunt u dit vinden:

- Start op het Home Scherm.
- Navigeer naar Instellingen > Netwerk > Bekijk Verbindingsstatus.

Hier vind u een lijst van uw netwerkdetails. Noteer alle nummers die u hier ziet. U zult deze later nodig hebben.

Ga daarna terug naar het Netwerk scherm en selecteer Internet Verbinding Instellen.

- Op het volgende scherm, selecteer Wifi of Lan, afhankelijk van het verbindingstype die u gebruikt.
- Op het volgende scherm, kies Aangepast.
- Op het IP Adres Instellingen scherm, kies Manueel

Op het volgende scherm, zie je een lijst met details, startend met het IP Adres. Ga door elke item en vul de details in die u eerder hebt genoteerd.Als u klaar bent, selecteer Volgende.

U zal gevraagd worden om enkele extra instellingen in te vullen. Kies de volgende opties:

- MTU: automatisch
- Proxy Server: Niet Gebruiken

U kan nu uw internetverbinding testen. Uw PS4 zou nu een Statisch IP hebben.

Voor meer informatie, ga naar de PS4 manual. Als je meer hulp nodig hebt met het instellen van een statisch IP, raden wij aan dat u  contact met PlayStation Support opneemt.