Het instellen van een statisch IP adres voor de Xbox One

VRAAG:

Ik wil een statisch IP-adres instellen voor mijn Xbox One. Hoe werkt dit?

ANTWOORD:

Het lokale IP van je computer kan ingesteld worden op twee manieren: Het kan statisch of dynamisch zijn.

Een dynamisch IP adres verandert elke keer je de PC of router herstart. Als je instelling hebt die afhankelijk zijn van het feit dat dit IP adres niet verandert (bv port forwarding), zullen deze niet langer werken, want het IP adres is veranderd.

Een statisch IP verandert niet. Daarom wordt het vaak aangeraden om een statisch IP adres in te stellen bij probleemoplossende stappen met betrekking tot connectiviteit.

Een lokaal statisch IP instellen is gemakkelijk en kan gedaan worden via Windows. Houd er rekening mee dat je enkel je lokaal IP hoeft te veranderen. Je publiek IP moet je niet veranderen.

Een statisch IP instellen.

Voor u een kan starten met het instellen van een statisch IP, zal je meer informatie nodig hebben over de huidige setup van uw consolenetwerk. Zo kunt u dit vinden:

- Start op het Xbox One's Dashboard.
- Navigeer naar Instellingen > Alle Instellingen.
- Van hieruit, kies Netwerk > Netwerk Instellingen > Geavanceerde Instellingen

Hier vind u een lijst van uw netwerkdetails. Noteer alle nummers die u hier ziet. U zult deze later nodig hebben.

In hetzelfde menu, selecteer IP Instellingen > Manueel.  U zal gevraagd worden om een IP Adres, Subnet mask en Gateway in te vullen. Vul hier de details in die eerder hebt genoteerd in de juiste velden.

Ga dan terug naar het Geavanceerde Instellingen scherm en selecteer DNS Instellingen. Vul het Primaire en Secondaire DNS Adres in uit uw notities.

Terug op het Geavanceerde Instellingen scherm, klikt u op Opslaan. U hebt nu een statisch IP adres voor uw Xbox One.

Voor meer informatie, ga naar de Xbox website. Als je meer hulp nodig hebt met het instellen van een statisch IP, raden wij aan dat u contact met Xbox Support opneemt.