Hoe stel ik port forwarding in

VRAAG:

Ik wil mijn poorten forwarden als oplossing voor mijn spel's connectiviteitsproblemen. Hoe werkt dit?

ANTWOORD:

Als je verbindingsproblemen ervaart, zoals vertraging of verbrekingen tijdens het spel, kan het zijn dat een firewall bemoeit met uw verbinding. Om dit te voorkomen, kunt u de desbetreffende netwerkpoorten beheren binnen uw router. Om dat te doen, moet u toegang hebben tot uw router vanaf uw PC (zelfs als je speelt op een console).

Hulp voor de configuratie van de poorten zijn specifiek voor het merk en model van de router die gebruikt wordt en kan worden gevonden op de website van de fabrikant of in de handleiding van de router.
We zullen enkel instructies voor het algemene proces van port forwarding in dit artikel samenvatten. U kunt ook contact opnemen met uw Internet Service Provider voor hulp bij dit proces.

Hulp voor het configureren van poorten voor Windows Firewall is afhankelijk van welke versie van Windows u momenteel gebruikt. Instructies zijn te vinden op de website van Microsoft.

Houd er rekening mee dat u het statische IP adres van uw platform (PCXbox OnePS4) zal moeten configureren om te zorgen dat de port forwarding instellingen blijven werken.

Algemene stappen om de poorten te openen

Voordat u de port forwarding-proces kan beginnen, zul je eerst wat informatie over uw bestaande netwerk setup nodig hebben. Volg de onderstaande stappen om uw huidige IPv4-adres en de standaard gateway te verkrijgen.

- Druk op Windows-toets + R op uw toetsenbord.
          - Type in CMD en druk op Enter.
          - Een zwart scherm met witte letters zal verschijnen. Dit venster is de Command Prompt.
          - In dit venster, typt u ipconfig en druk op Enter.
          - In het venster wordt een lijst met informatie over uw netwerk weergegeven.
          - Noteer zowel de Default Gateway en het IPv4-adres dat wordt weergegeven.

Als alternatief kunt u het IPv4-adres en Default Gateway ook vinden door te navigeren naar Windows: Configuratiescherm> Netwerk en internet> Netwerkcentrum> Verbindingen (de blauwe tekst met ofwel LAN-verbinding of een draadloze netwerkverbinding )> Details.

Zowel de IP-adres en Default Gateway zijn een reeks getallen gescheiden door punten.
           Het formaat zal er waarschijnlijk  zo uitzien: xxx.xxx.xxx.xxx
           Of zoals deze: xxx.xxx.x.x

1. Inloggen op uw router

Vervolgens, log in in je router. Om dit te doen, open een internet browser naar uw keuze (bijvoorbeeld Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer of andere) en typ je Standaard Gateway adres in in de URL zoekbalk. Klik Enter. Het kan een tijdje duren maar uiteindelijk komt u op een login pagina van uw router terecht.

Deze login pagina zal een gebruikersnaam en wachtwoord vereisen. Als u een eigen gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingesteld voor uw router, gebruik dan deze informatie om in te loggen in uw router. Als u geen eigen gebruikersnaam of wachtwoord hebt ingesteld, zullen de fabrieksinstellingen vast actief zijn. Bekijk uw router of de handleiding voor de standaard gebruikersnaam en wachtwoord.

Voor sommige routers is een gebruikersnaam en wachtwoord niet vereist om in te loggen. Gewoon op Enter klikken met de velden leeg, kan u toegang geven tot uw router.

Na een succesvolle aanmelding op uw router, zal u de Port Forwarding kunnen instellen.

2. Forwarden Poorten

U zal zien dat u kunt navigeren tussen verschillende tabs of pagina's binnen de interface van uw router. Vindt de pagina of tab genaamd Port Forwarding of Virtual Servers (andere namen voor de correcte tab kan NAT of Applicaties zijn). De juiste pagina laat u toe een aantal stukken informatie in te vullen, zoals Single Port Ranges, Protocollen, en Local IP Adressen.

Als de pagina u op de optie geeft voor het invoeren van een tweede poort range of een externe IP-veld, bent u op de verkeerde pagina. Zodra u de juiste port forwarding pagina vindt, kunt u uw gewenste poorten in de Single Port Range velden ingeven.

Voor het protocol velden, moet u UDP, TCP of Beide selecteren of invoeren .
            Voor de Local IP velden, moet u het IPv4-adres dat u eerder verkregen hebt, invoeren.

Om te achterhalen welke poorten u in deze velden moet invullen, kunt u zoeken op onze support site voor de connectiviteit FAQ van uw spel om te leren welke poorten het spel vereist voor haar online functies. U kunt ook ons contacteren voor de poortinformatie.

Na het invoeren van al uw gewenste poorten en hun respectievelijke Protocol en Local IP waarden, kunt u deze wijzigingen Opslaan of Toepassen en sluit uw browser. Op dit punt, kunt u testen of het probleem in je spel blijft aanhouden.

Houd er rekening mee dat deze stappen enkel de meest voorkomende manier om port forwarding te configureren weerspiegelen. Het is mogelijk dat de stappen verschillen voor u. Zo kunnen sommige routers niet toegankelijk zijn via een browser pagina, maar vereisen een speciale router app. Andere routers kunnen niet worden geopend met behulp van de standaard gateway, maar via een specifiek adres (bijvoorbeeld hub / admin). Als de hierboven beschreven stappen niet werken voor u, raden wij u aan de handleiding van uw router te controleren op hulp of contact op te nemen met uw Internet Service Provider.

Als u nog steeds problemen ondervindt, neem dan gerust contact met ons op.