Hoe software conflicten te voorkomen

VRAAG:

Ik denk dat bepaalde software conflicten veroorzaakt met mijn spel. Wat kan ik doen?

ANTWOORD:

Als je spel slecht loopt of u ervaart lag, disconnects of andere zaken, kan software conflicten de eventuele oorzaak zijn. Om software conflicten te voorkomen of stoppen, kun je de volgende stappen proberen:.

Offline mode en proxy instellingen
Zorg er eerst voor dat Uplay PC niet in offline mode staat. U kunt dit zo checken:

- Klik op het menu icoontje in de linker bovenhoek van de Uplay PC client.
User-added image
- Selecteer Instellingen.
- Klik op de Netwerk tab.
- Zorg ervoor dat Uplay altijd in Offline mode starten niet aanstaat​.

In hetzelfde menu kan je ook de Windows proxy instellingen bekijken. Om dit te doen klik de knop Verander Proxy Instellingen. Dit brengt uw Windows Internet Opties  scherm naar boven waar u uw internet opties kan beheren.

Beveiliging Software
Vervolgens, update elke anti-virus of persoonlijke firewall software die geinstalleerd is op uw computer.  Voor third party software (zoals ZoneAlarm, Norton AntiVirus/Internet Security, Mcafee, Avast) check op de site van de software verkoper voor details en updates van de software.

Bekijk ook zeker de Windows Firewall (te bereiken via Start > Controle Paneel > Systeem en Beveiliging > Windows Firewall) die eventueel uw spel kunnen blokkeren van het een verbinding met het internet. Om uw Windows Firewall te updaten, zal u de meest recente Windows Updates moeten installeren.

User-added image

Als het updaten van deze programma's uw probleem niet oplost, kan het zijn dat u de software moet configureren om bepaalde applicaties toestemming te geven. Dit wordt in het algemeen gedaan via de Uitzonderingslijst (kan anders genoemd zijn naar gelang uw software). Bij het toevoegen van het spel als uitzondering, zorg er dan voor dat u de executable (exe) toevoegt voor zowel het spel als Uplay PC.

Achtergrond applicaties
U kan ook problemen tegenkomen door applicaties die op de achtergrond van uw computer lopen. Probeer deze lopende achtergrond applicaties te sluiten op uw systeem. U kunt dit doen op de volgende manier:

- Klik Start en typ MSCONFIG in de zoekbalk en klik OK.
- Dit opent de Systeem Configuratie Utility op de Algemene tab.
- Klik op de Opstarten tab en klik de Disable All knop.
- klik OK en herstart uw systeem wanneer u hier om gevraagd wordt.
User-added image

Dit is een tijdelijke oplossing en alle veranderingen kunnen ongedaan worden door terug te gaan naar MSCONFIG en Normale Opstart te selecteren.

Op Windows 8, Windows 8.1 en Windows 10 kunnen de opstartprogramma's uitgeschakeld worden direct via de Taakbeheer, zie volgende foto:

User-added image

Als u blijft problemen ervaren na deze stappen, neem dan zeker contact met ons op.