Je hosts bestand resetten

VRAAG:

Hoe reset ik mijn hosts bestand?

ANTWOORD:

Het hosts bestand is een klein tekstbestand dat deel uitmaakt van het Windows-besturingssysteem. Het kan worden gebruikt voor het doorsturen van  online verkeer of om soms een website te blokkeren. Om uit te sluiten dat het hosts-bestand een mogelijke oorzaak is als u problemen hebt met het multiplayer gedeelte van het spel, moet deze worden gereinigd of gereset.

Resetten van uw hosts-bestand is eenvoudig!

Als u Windows 7, 8 of 8.1 gebruikt, volg dan de stappen in dit artikel van Microsoft.

Als u Windows 10 gebruikt, probeert u de volgende stappen:

1. Ga naar c:\Windows\System32\drivers\etc
2. Zoek het hosts-bestand in deze map en hernoem het naar hosts.old
3. Maak een nieuwe standaard hosts bestand:
a. Klik met de rechtermuisknop in een open ruimte in de map, selecteer Nieuw> Tekst document
b. gebruik hosts als bestandsnaam, druk op Enter
c. U wordt gevraagd om de bestandsextensie te controleren. Klik op Ja om te bevestigen dat de bestandsextensie niet .txt wordt
d. Open het nieuwe hosts bestand in Kladblok
e. Kopieer de volgende tekst in het bestand:

# Copyright (c) 1993-2006 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
# For example:
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
# localhost name resolution is handle within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost

f. Sla het bestand op.