Hoe de DNS flushen

VRAAG:

Hoe flush ik de DNS-cache?

ANTWOORD:

De DNS cache slaat de IP-adressen van web-servers op die webpagina's die u onlangs hebt bekeken bevat. Soms zal deze verouderde informatie of slechte resultaten bevatten en zal deze moeten worden ontruimd om de communicatie met webservers te verbeteren.

Volg de onderstaande stappen om uw DNS-cache te flushen. Voor elke versie van Windows, raden wij u aan de opdrachtprompt als Administrator uit te voeren zodat deze  de juiste toestemming heeft in de systeembeveiliging.

Windows 10 heeft Windows PowerShell geïntroduceerd om Opdrachtprompt te vervangen en als standaard geactiveerd. Je kan meer hierover vinden in dit toegewijde Microsoft artikel.

Windows 10
1. Zorg ervoor dat je op het Windows 10-bureaublad bent.
2. Klik met de rechtermuisknop op het menu Start en kies Opdrachtprompt (Admin)/ Windows PowerShell (Admin) uit het menu.
3. Typ in het commando ipconfig /flushdns

Windows 8 / Windows 8.1
1. Zorg ervoor dat u op het Windows 8 Start Scherm bent.
2. Typ 'cmd' en de Windows-zoekbalk zal aan de rechterkant worden weergegeven met de zoekresultaten.
3. Klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en klik op Als administrator uitvoeren.
4. Typ in het commando ipconfig /flushdns

Windows Vista / Windows 7
1. Klik op de startknop en navigeer naar de opdrachtprompt (Start> Alle programma's> Accessoires> Opdrachtprompt).
2. Zorg ervoor dat u met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt applicatie klikt en kies Als administrator uitvoeren.
3. Typ in het commando ipconfig /flushdns

Opmerking: Het is ook mogelijk cmd in het startmenu zoekveld van Windows Vista / Windows 7 te typen en klik dan rechts op de cmd.exe  in plaats van door de verschillende sub-menu's te navigeren.