Controleer of de inhoud op PS4 is geïnstalleerd

VRAAG:

Hoe kan ik controleren of de inhoud van een spel gedownload en geïnstalleerd is op de PS4?

ANTWOORD:

Als je wil achterhalen of je inhoud op de PS4 is gedownload en juist is geïnstalleerd, volg dan deze simpele stappen:

Bekijk je meldingen

De meldingen op het startscherm van de PS4 zou u moeten vertellen of de inhoud wordt gedownload. Check Meldingen > Downloads.

Bekijk je Add-Ons

Als u niet zeker weet of de extra content correct is geïnstalleerd, ga vanaf het startscherm PS4, naar het spel waar de inhoud toe behoort en druk vervolgens naar beneden op de controller.

Dit brengt u naar de spel pagina. Aan de linkerkant, selecteer Playstation Store.
User-added image

Het venster aan de rechterkant, toont je je add-ons. Selecteer Jouw Add-Ons en druk op X om een volledige lijst te zien.
User-added image
Controleer of de inhoud die u zoekt, hier verschijnt hier en gemarkeerd is als geïnstalleerd
User-added image

Bekijk de PS Store

Soms wordt content die is aangeschaft niet automatisch gedownload en geinstalleerd. In die gevallen, moet het downloaden handmatig worden geactiveerd. Om dit te doen gaat u naar de PS Store op je console en zoek naar het item dat u wilt installeren (bijvoorbeeld DLC). Zodra u de inhoud hebt gevonden, klikt u op de knop Download.
Als de knop een prijs weergeeft in plaats van een download-optie, wordt het item niet gedetecteerd als gekocht. Als het item werd gekocht of zou opgenomen zijn in uw Season Pass, kunt u contact opnemen met PlayStation Support.

PlayStation heeft ook een FAQ dit toont hoe extra content te installeren op hun support site.

Als het item wordt weergegeven als gedownload en geïnstalleerd, maar de inhoud is niet beschikbaar in het spel, voer dan de onderstaande console-specifieke stappen voor probleemoplossing:

Herstellen van de licenties
- Power cycle:
1- Schakel de PS4 uit.
2- Koppel de stroomkabel los.
3- Wacht 1 minuut.
4- Sluit de voedingskabel terug aan en start de console opnieuw op.