Prestatieproblemen in Assassin's Creed: Odyssey

VRAAG:

Assassin's Creed: Odyssey loopt niet zo vloeiend als ik had verwacht. Wat kan ik doen om de prestaties te verbeteren?

ANTWOORD:

Onze teams hebben Assassin's Creed: Odyssey zo geoptimaliseerd dat het zo vloeiend mogelijk loopt op verschillende systemen, maar als je prestatieproblemen (bijvoorbeeld een laag aantal frames per seconde, een scherm dat eventjes bevriest, actie die vertraagt), dan kan de volgende info je misschien helpen om de oorzaak van het probleem te begrijpen en de situatie te verhelpen.

Let wel dat sommige omgevingseffecten (regen bijvoorbeeld) of specifieke gameplay-sequenties (bijvoorbeeld alles waarbij menigten met bewegende personages aan bod komen), meer van je systeem kunnen eisen dan andere. Als je het vermogen van je systeem maximaal gebruikt, kunnen sommige situaties in de game te veel van je systeem eisen, met prestatieproblemen als gevolg. Als dat bij jou het geval is, kun je de stappen hieronder proberen en let speciaal op bij de stappen die om een verandering van de grafische instellingen draaien.

Herstarten

Als de game plotseling prestatieproblemen vertoont en eerder prima liep, kun je hem misschien herstarten, of je hele systeem herstarten, voordat je iets probeert wat meer ingrijpend is. Door herstarten begint de game met een schone lei en worden veel problemen verholpen.

Systeemeisen

Een goede volgende stap is om de systeemeisen voor de game na te lopen.

Mijn systeem voldoet aan de minimale vereisten:
De game loopt vloeiend bij lagere grafische instellingen en hogere grafische instellingen zullen je systeem meer belasten.

Mijn systeem voldoet aan de aanbevolen vereisten:
De game zal in de meeste gevallen vloeiend lopen, maar voor bepaalde grafische instellingen zul je een krachtiger spelsysteem nodig hebben.

Eenvoudige problemen oplossen

Als de game niet vloeiend loopt, raden we je aan om door de eenvoudige oplossingen voor PC-problemen heen te lopen. Bijzonder nuttige stappen zijn
- het updaten van de stuurprogramma's van de videokaart.
- zorgen dat je besturingssysteem bijgewerkt is.

Doe je voordeel met de benchmark

Klik in het hoofdmenu op Benchmark om naar de benchmarktool van de game zelf te gaan. Hiermee kun je de instellingen van je game nauwkeuriger afstellen om het meeste uit je systeem en de game te halen.

De grafische instellingen veranderen

Een gemakkelijke manier om de prestaties te verhogen is om de weergave- of grafische instellingen aan te passen. Open het hoofdmenu, kies Opties, en klik dan op de tab Weergave of Graphics.

Daar vind je een overdaad aan opties om mee te spelen, maar we zullen er een paar uitlichten waarmee je een hoger aantal fps (frames per seconde) kunt halen.
- Als je verlaging in fps ervaart, kun je een instelling van lagere kwaliteit proberen.
- De resolutie-instelling vind je onder de tab Weergave in het menu Opties. Probeer een lagere resolutie in te stellen.

Probeer tenslotte de instelling Aanpasbare kwaliteit. Assassin's Creed: Odyssey gebruikt een dynamische resolutieweergave-technologie die de resolutie in realtime aanpast om de doelstelling van het aantal frames per seconde zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. Hierdoor wordt voor een consistent aantal fps gezorgd. Je kunt het minimale aantal frames per seconde instellen met de instelling Aanpasbare kwaliteit. Je vindt deze instelling onder de tab Graphics.

Een lager getal leidt mogelijk tot een ervaring die meer vloeiend is, als je systeem dicht bij de minimale systeemeisen is.
Knop voor grafische instellingen met aanpasbare kwaliteit
Aarzel niet om te experimenteren met andere instellingen onder de tab Graphics: elke instelling heeft een ander effect op de prestaties en door verschillende instellingen aan te passen en ze te testen met de benchmark-tool, kun je de perfecte "sweet spot" voor je systeem vinden.

Hou de VRAM-meter in de gaten. Als deze helemaal gevuld is, wordt je systeem tot aan zijn limiet gedreven en zal het onder druk komen te staan tijdens de delen van de game die meer veeleisend zijn.
VRAM-meter in grafische instellingen
Neem contact met ons op

Als je aan de systeemeisen voldoet en de eerdere stappen hebt geprobeerd, maar nog steeds problemen ervaart, laat het ons dan weten. Let op dat je bij technische zaken als deze het beste een Dxdiag en een Msinfo aan je tickets kunt toevoegen om te zorgen dat ons ondersteuningsteam je situatie beter begrijpt.