E-mail over verdachte activiteit

VRAAG:

Ik heb een e-mail gekregen over verdachte activiteit op mijn account. Wat betekent dit en wat moet ik nu doen?

ANTWOORD:

De e-mailmelding die je hebt ontvangen, is om je op de hoogte te stellen van verdachte activiteiten die in jouw account zijn gedetecteerd.

Als jij de activiteit in het account hebt uitgevoerd, hoef je je nergens zorgen om te maken! Als je deze activiteiten niet hebt uitgevoerd, raden we je aan stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat jouw account veilig is:

Jouw wachtwoord veranderen
Om te beginnen zou je jouw wachtwoord kunnen veranderen

Jouw account beveiligen met 2FA
Een andere stap om je account te beveiligen is het inschakelen van tweestapsverificatie. Tweestapsverificatie (ook bekend als tweefactorauthenticatie of 2FA) is een optioneel systeem waarbij je een unieke code moet invullen die elke 30 seconden willekeurig wordt gegenereerd via een app op je telefoon. Dat kan op verschillende manieren, van een e-mail tot sms. Ubisoft-accounts kunnen worden beveiligd met 2 Step-Verification met behulp van een mobiele authenticatie app of via email.

Mocht iemand je accountinformatie in handen krijgen en daarmee je account willen binnendringen, dan wordt hen ook om deze code gevraagd, zonder toegang tot jouw verificatiemethode, kunnen ze de code niet ontvangen. We raden je ten zeerste aan deze optie in te schakelen. Alles wat je moet weten over de werkwijze vindt je in deze FAQ.

Als je denkt dat jouw e-mailadres ook is aangetast, raden we aan om die te veranderen

Neem vooral contact op met onze klantenservice als je meer hulp nodig hebt!