Coöp spelen in Far Cry 5

VRAAG:

Hoe begin ik een coöpsessie in Far Cry 5 en hoe werkt coöp in het algemeen?

ANTWOORD:

Far Cry 5 geeft je de mogelijkheid om alle missies van de game met een vriend te spelen in een coöperatief speltype. Deze veelgestelde vragen leggen uit hoe het werkt.

Voor we de details bespreken, is hier nog wat algemene informatie:
Je hebt een internetverbinding nodig en een actief console-abonnement (Xbox Live Gold of PS Plus) om de coöperatieve modus te spelen.
Daarnaast moet je zorgen dat de coöpmodus ingeschakeld is in de instellingen van je game.

Om een coöpsessie te beginnen, kun je een vriend uitnodigen om mee te doen. De uitnodiging is gebaseerd op de vriendenlijst van het platform waarop je speelt (PS4, Xbox One, PC). De coöpmodus is niet beschikbaar tussen verschillende platformen. De vriend waarmee je wilt spelen moet in de vriendenlijst van je platform staan. Nodig een vriend in je lijst uit via het hoofdmenu van de game. Je vriend ontvangt een uitnodiging. Als hij deze accepteert, wordt hij automatisch aan je game toegevoegd. Hij verschijnt dan naast jouw personage met het personage dat hij heeft gemaakt in zijn eigen singleplayer-campagne.

Spelers kunnen interacties aangaan met elkaar tijdens een coöpsessie, bijvoorbeeld door munitie of EHBO-dozen met elkaar te delen. Ook kan er op elkaar geschoten worden. Als je wilt, kun je de optie voor eigen vuur aanzetten in de instellingen van de game - deze staat standaard uit. Spelers in een coöpsessie kunnen echter niet te ver van elkaar verwijderd raken. Als de gast te ver weg loopt, wordt hij automatisch teruggeteleporteerd naar de host.

Wil je meer weten over coöp spelen in Far Cry 5? Neem dan een kijkje naar dit uitgebreide artikel op de officiële website van Far Cry 5

Mocht u verbindingsproblemen ondervinden tijdens het spelen van coöp met uw vriend, dan vindt u de informatie die we samenstellen in onze FAQs over connectiviteit voor PC, PS4 en Xbox One interessant.

Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt.