Controller App Verbindingsproblemen

VRAAG:

Ik heb problemen met het werkend krijgen van de Just Dance Controller App. Wat kan ik doen?

ANTWOORD:

Hoe werkt de app?
De app werkt met WiFi. De app kan met uw console communiceren wanner zij op hetzelfde WiFi netwerk verbonden zijn. Andersom zal de console uw telefoon kunnen vinden, en hier een verbinding mee kunnen maken.

Waarom kan mijn telefoon geen verbinding maken met mijn console?
Hier zijn een aantal dingen die u eerst moet controleren.

Houd er rekening mee dat de Controller-applicatie is beëindigd voor Just Dance 2015.
Voor een volledige lijst met ondersteunde spellen, bekijk het volgende gedeelte.

Allereerst:
Zijn uw telefoon en console verbonden met hetzelfde WiFi netwerk? Beide apparaten moeten met hetzelfde WiFi netwerk verbonden zijn, zodat zij met elkaar kunnen communiceren.

Op uw telefoon:
Heeft u gecontroleerd of WiFi aan staat? Controleer of WiFi aan staat, en dat uw telefoon niet op de vliegtuig- of niet storen-modus staat.

Op uw console?
Heeft u gecontroleerd of WiFi aan staat? Controleer of WiFi aan staat, en dat het met uw WiFi netwerk verbonden is.

Als uw console verbonden is met een netwerkkabel:
Is de netwerkkabel verbonden met uw WiFi modem? Controleer of uw netwerkkabel verbonden is met uw WiFi modem, en dat uw telefoon met dit WiFi netwerk verbonden is. De console en telefoon kunnen ook met elkaar communiceren als de console met een netwerkkabel verbonden is.

Waarom kan mijn telefoon géén verbinding maken met mijn console, terwijl deze beide op hetzelfde WiFi netwerk zitten?
Volg alstublieft de volgende stappen:

1. Start Just Dance op uw Wii U, PlayStation 4, Xbox One, of Switch (alleen op Just Dance 2018)

2. Open het spel, en selecteer Mobiel Apparaat als uw score optie. Uw console start met het zoeken naar uw telefoon.

3. Open de Just Dance Controller app op uw iOS of Android apparaat. Lees en volg de instructies die naar voren komen aandachtig, of raadpleeg de help sectie van de app, in de hoek linksonder uw scherm.

4. Als uw telefoon en uw console met hetzelfde WiFi netwerk verbonden zijn, zou uw telefoon de console gevonden moeten hebben en de naam hiervan op het scherm hebben moeten tonen.
       a.    Word de naam van uw console niet getoond? Controleer dan alstublieft uw WiFi-instellingen, de instellingen van uw telefoon, de instellingen van uw console, en volg de getoonde stappen aandachtig.
       b.    Word de naam van uw console wel getoond? Druk dan op de naam, en de verbinding tussen uw telefoon en console zal worden opgezet.

5. Navigeer door het spel met uw telefoon, en dans terwijl u de telefoon stevig in uw rechterhand vast houdt.

De app kan mijn console niet vinden. Waarom is dit?
Heeft u geprobeerd uw telefoon op het juiste moment te verbinden? U moet alleen proberen verbinding te maken nadat u Telefoon als uw score score optie hebt geselecteerd. Probeer hiervoor nog géén verbinding te maken. Op deze manier weet uw console dat het uw WiFi netwerk moet scannen om uw telefoon te vinden, en zal uw telefoon uw console kunnen zien.

Houd er rekening mee dat telefoon als score optie alléén op de volgende consoles beschikbaar is:

- PlayStation®4 en Xbox One voor Just Dance 2019
 - Wii U™, PlayStation®4, Xbox One en Nintendo Switch voor Just Dance 2018
 - Wii U, PlayStation 4, Xbox One, en PC for Just Dance 2017
 - Wii U, PlayStation 4, en Xbox One for Just Dance 2016
 - En voor de volgende smartphones: iOS (versie 6.0 of hoger), Android (versie 4.1 of hoger), Windows Phone 10 (Alléén in combinatie met Xbox One voor Just Dance 2016)

Houd er rekening mee dat de Controller Applicatie is stopgezet voor Just Dance 2015.

De app kan mijn console niet vinden, terwijl dit op hetzelfde WiFi netwerk zit als mijn telefoon. Waarom is dit?
Zorg er voor dat u de telefoon pas laat zoeken, nadat u telefoon als score optie hebt geselecteerd op uw console. Alléén dan kan de console gevonden worden door uw telefoon.
U kunt ook de telefoon opnieuw laten zoeken, door op de 'Refresh' knop te drukken in de app.

Waarom wordt de verbinding verbroken terwijl ik aan het spelen ben?
Hieronder staan een aantal mogelijk oorzaken die de verbinding tussen uw telefoon en console kunnen verbreken:
 - Notificatie popup
 - Lege accu popup
 - Het scherm wordt uitgeschakeld
 - De telefoon wordt uitgeschakeld in verband met een lege batterij

De app heeft mijn console gevonden, maar ik kan deze niet selecteren omdat de app door blijft zoeken naar een console. Hoe selecteer ik de console?
Probeer de app af te sluiten en deze opnieuw te openen. Het opnieuw starten hiervan kan de app vernieuwen, waardoor het wel goed werkt.

De app geeft aan dat mijn telefoon niet verbonden is met WiFi, terwijl dit wel het geval is.. Waarom is dit?
Controleer of de vliegtuig modus uitgeschakeld is. Controleer ook of uw telefoon niet op nacht- of niet storen modus staat. Beide opties schakelen WiFi uit en verhinderen hiermee de verbinding.

Werkt de app met mijn Wii, PS3, of Xbox 360?
De Just Dance Controller app werkt niet samen met de Wii, PlayStation 3, of Xbox 360 consoles.