Verbindingsproblemen in Rainbow 6 Siege op PS4

VRAAG:

Tijdens het spel ervaar ik problemen met de online functies. Wat kan ik doen?

ANTWOORD:

Als je lag, onderbrekingen of andere problemen ervaart met betrekking tot het spel's connectiviteit, zijn er enkele stappen die u kunt proberen. We zullen deze in deze FAQ in een lijst opnoemen, beginnend met de meest elementaire stappen. We raden u aan dat u deze volgt in de volgorde dat deze zijn opgenoemd, hieronder.

Voordat u de dikke connectiviteits probleemoplossingen uitvoert, moet u begrijpen dat uw internetprovider (ISP) en de manier waarop u de verbindingssnelheid deelt, een grote rol speelt in het ervaren van het spel. Als u via wifi bent verbonden, moet u ook In het achterhoofd hebben dat u uw spelervaring op het slagveld kunt maximaliseren door in plaats daarvan via een Ethernet-kabel te verbinden.

Aanvullend, mocht u NAT gerelateerde problemen, of vragen hebben, dan kan dit artikel de situatie wellicht verduidelijken.

Hier is een lijst met stappen die u kunt proberen:

1. Reset de netwerk hardware
Hiermee kan uw netwerkhardware een verse verbinding met uw ISP aanmaken

2. Zet UPnP aan
Sommige spelers hebben gemeld dat deze stap hen hielp om hun connectiviteitsprobleem op te lossen. UPnP staat voor Universal Plug and Play en is een functie waarmee applicaties automatisch poorten doorstuurt. Het kan worden in- of uitgeschakeld in de instellingen van uw router. Vanwege het aantal verschillende router modellen op de markt zijn we niet in staat om u precies vertellen hoe u dit kan doen op uw huis router. Wij stellen voor dat u de handleiding van de router raadpleegt of contact opneemt met uw internetprovider als u twijfelt.

3. Poort forwarding
Hierdoor kan de communicatie van de game server rechtstreeks worden doorgesluisd naar de pc en vice versa.

Deze zijn de poorten die je nodig hebt voor Rainbow Six: Siege:

Poorten gebruikt door het spel:
TCP 80, 443
UDP: ​​​10000-10099​, 3658​, 6115

Poorten gebruikt door PSN:
TCP: 80, 443, 3478, 3479, 3480
UDP: 3478, 3479

4. Plaats de console in de DMZ
Een DMZ verhindert dat je router verkeer naar je console blokkeert.

5. Externe beperkingen
Bekijk andere factoren die uw verbinding kunnen beinvloeden

Dit zou uw probleem moeten hebben verholpen. Indien dit niet zo is, zorg ervoor dat de poorten die nodig zijn voor de PlayStation Network ook geopend zijn. Je vindt alle informatie hierover in deze PS4 handleiding

Voor meer informatie over de in game-connectiviteit icons, raadpleeg dit artikel.

Als u nog steeds problemen ondervindt na het proberen van deze stappen, neem dan gerust contact met ons op!