Verbindingsproblemen in Heroes of Might & Magic III HD op de PC

VRAAG:

Tijdens het spel ervaar ik problemen met de online functies. Wat kan ik doen?

ANTWOORD:

Volg de volgende stappen om uw Multiplayer ervaring te verbeteren:

1. Firewall software
Start met het updaten van alle anti-virus of persoonlijke firewall software die geinstaleerd is op uw computer. Bij 3rd party software (ZoneAlarm, Norton AntiVirus/Internet Security, Mcafee, Avast, etc) neemt u best contact op met de betreffende softwareleverancier voor meer informatie over het updaten van de software en definities.

U bekijkt best ook de Windows Firewall (bereikbaar via het configuratiescherm, zoals hieronder te zien) daar die de toegang tot het internet kan ontzeggen voor uw spel. Houdt u er rekening mee dat, om Windows Firewall definities up to date te houden, uw Windows-Updates ook up-to-date moeten zijn.
User-added image
Als het bijwerken van deze programma's het probleem niet oplost, moet u mogelijk de software configureren om de toegang tot de specifieke toepassing mogelijk te maken. Dit wordt meestal gedaan door middel van een lijst met uitzonderingen (kan anders worden genoemd, afhankelijk van uw software). Bij het toevoegen van het spel als een uitzondering aan de lijst, vergeet u best niet om het uitvoerbare bestand (exe) voor zowel het spel als Uplay toe te voegen.

2. Poorten
Indien na het volgen van de bovenstaande stappen van het updaten en configureren van uw firewall uw probleem blijft aanhouden, is het noodzakelijk om de poorten te openen. U moet deze poorten openen op het IP-adres van uw computer om de best mogelijke verbinding te bekomen:

Spel Poorten:
TCP & UDP 8766            Incoming / Outgoing
TCP & UDP 27015          Incoming / Outgoing
TCP & UDP 27016          Incoming / Outgoing

User-added image
Voorbeeld van het openen van poorten, dit verschilt bij verschillende apparaten.

Aanwijzingen voor de configuratie van netwerkpoorten zijn specifiek per de software en hardware., en kan worden gevonden door een bezoek aan de website van de fabrikant.

Er zijn ook middelen vrij beschikbaar, zoals Port Forward die kunnen helpen (u kunt de advertentie overslaan om de gidsen te krijgen). Let op: deze site is niet met Ubisoft aangesloten.

3. Achtergrond Applicaties
U kunt ook problemen ervaren door applicaties en toepassingen die op de achtergrond van uw computer lopen. Als u problemen ervaart tijdens het online spelen, probeer dan alle achtergrond applicaties te sluiten voor u het spel opstart. U kunt dit doen via onderstaande stappen:

- Klik op Start en typ MSCONFIG in het vak Zoeken en klik op OK.
- Dit opent de Systeem Configuratie op de Algemeen tab.
- Klik op de tab Opstarten en klik op ‘Alles Uitschakelen’
- Klik op OK en herstart de computer wanneer u hierom wordt gevraagd.

User-added image

Let op: Dit moet worden gezien als een tijdelijke oplossing en eventuele wijzigingen kunnen worden teruggedraaid door terug te keren naar het hulpprogramma MSCONFIG en te klikken op 'Alles inschakelen "op het tabblad Opstarten..

Op Windows 8, Windows 8.1 en Windows 10 kunnen opstartprogramma’s direct uitgeschakeld worden via de Taakbeheer.

Om onnodige programma’s te sluiten, klik op het programma met uw rechtermuisknop en kies ‘Uitschakelen’ uit de lijst.

4. Hostsbestand
Het Hostbestand is een klein tekstbestand  die deel uitmaakt van het besturingssysteem van Windows. Dit kan gebruikt worden om dataverkeer te leiden of om soms websites te blokkeren. Om uit te sluiten dat dit bestand problemen veroorzaakt in het verbinden tot het multiplayer gedeelte van het spel, zou dit bestand moeten worden schoongemaakt of reset worden. De makkelijkste manier om uw HOSTS bestand schoon te maken is om op de ‘Fixit’ knop te klikken op het Microsoft artikel die u hier kan vinden  (Windows 8 gebruikers, zie de Fix it myself link).

5. Dataverkeerbelemmering / Geblokkeerde poorten
Er kunnen bepaalde restricties in plaats zijn door uw Internet Service Provider (ISP). Als u blijft problemen ondervinden, neem dan contact op met uw ISP voor details over specifieke restricties op de eerder genoemde netwerkpoorten.

Heeft u nog steeds problemen?
Als u nog steeds problemen ondervindt na het voltooien van de bovenstaande stappen, neem dan contact op met onze ondersteuningsdienst en voeg een volledige beschrijving van het probleem toe samen met eventuele foutmeldingen die u hebt ontvangen,