Basis Probleemoplossende stappen voor de PC

VRAAG:

Ik ervaar technische problemen met mijn spel als ik probeer om het spel te starten of terwijl ik aan het spelen ben. Wat kan ik doen om dit op te lossen?

ANTWOORD:

Als je problemen ondervindt bij het proberen om je spel op de PC te draaien, zijn er een paar dingen die je kunt proberen.

Het type van probleemoplossende stappen zal afhangen van de vraag of uw probleem software of hardware gerelateerd is, of veroorzaakt wordt door iets anders. Vanwege de veelheid aan mogelijke problemen zullen we een aantal fundamentele of algemene stappen in deze FAQ samenvatten, die meestal helpen bij de meeste voorkomende problemen die spelers ondervinden. Als het probleem wordt veroorzaakt door uw hardware of door een specifieke software, raden wij u aan direct contact op te nemen met de desbetreffende fabrikant.

Controleer of uw systeem voldoet aan de vereisten voor het spel
De eenvoudigste manier om dit te doen is om te zoeken op onze support site voor systeemeisen van het spel en om ze te vergelijken met de specificaties van uw systeem. Als uw systeem niet voldoet aan de eisen, zal dit hoogstwaarschijnlijk de oorzaak zijn van eventuele problemen met de prestaties, zwarte schermen of crashes die u kan ervaren bij het opstarten van het spel.

Probeer het spel met administrator rechten te starten
Om erachter te komen hoe dat te doen, check onze gedediceerde FAQ.

Update je videokaart stuurprogramma's
Als je probleem gerelateerd is aan grafische prestaties, probeer dan het updaten van je videokaart stuurprogramma's. Je kan de nieuwste stuurprogramma's downloaden via de website van de fabrikant:
AMD
NVIDIA

Zodra uw download voorbij is, voer dan een schone installatie van uw stuurprogramma's uit:
AMD
NVIDIA

Controleer je spelbestanden
Het kan zijn dat er een fout is geslopen in de installatie van je spel. Om dit op te lossen, controleer je spelbestanden:
Uitschakelen van achtergrond applicaties
Om te achterhalen of een software conflict problemen veroorzaakt met je spel, probeer het uitschakelen van je achtergrond applicaties.

Zorg ervoor dat uw besturingssysteem up-to-date is
Controleer of er Windows-updates zijn en installeer alle nog niet  geïnstalleerde updates . U vindt alle details in dit officieel Microsoft artikel

Update Uplay PC ​
Om dit te doen, verwijder Uplay en download de nieuwste versie van Uplay via de officiele website.

Herinstalleer ondersteunende software
De meeste spellen rekenen op de ondersteuning van software van het besturingssysteem, zoals het Microsoft Visual C ++ Redistributable Pakket. Probeer het opnieuw installeren van deze software om ervoor te zorgen dat het goed functioneert. Om erachter te komen hoe je dat kan doen, kijk op ons gedediceerde artikel.

Als je nog steeds problemen ervaart na het proberen van al deze stappen, neem dan gerust contact met ons op! Beschrijf het probleem dat je ervaart zo goed mogelijk en in detail. Het zal ons onderzoek ook helpen als je een DxDiag en een MSinfo toevoegt aan je aanvraag.